در بانک کتاب بهار، روز دانش آموز یک معنای ویژه دارد. روز دانش آموز هر ساله با فرارسیدن 13 آبان، حافظه تاریخی مان را به سال 1357 بر می گرداند. این روز را می توان روز مرگ اخلاقی حکومت پهلوی در ایران دانست. در این روز یک تابو شکسته شد. حکومت بر روی دانش آموزان تهرانی آتش گشود. تعدادی از دانش آموزانی که در صبح روز 13 آبان 1357 به قصد اعتراض در محوطه دانشگاه تهران گرد آمده بودند، کشته شدند. به همین دلیل پس از پیروزی انقلاب، این روز در گاهشماری رسمی کشور با نام روز دانش آموز شناخته و نامگذاری شد.
وقایع نگاری روز 13 آبان
گزارشی برای تاریخ : وقایع نگاری روز 13 آبان
اگر در بانک کتاب بهار و فروشگاه کتاب در قاسم آباد گردشی بکنیم و کتاب های تاریخی انقلاب را ورق بزنیم به تصویری بازسازی شده از آن روز دست می یابیم. در روزهای پرتب و تاب سال 1357 شمسی، انقلاب به رهبری امام خمینی به روزهای تعیین کننده و سرنوشت سازی رسیده بود. روزهایی که کنش های گروهی مردم از یک اعتراض ساده جدا شده و به تاریخ تبدیل می شد. در آن روزهای ملتهب همه می کوشیدند که در چارچوب حرکت عمومی مردم ایران، به نقش تاریخی خود پایبند بمانند. این وضعیت منحصر به بزرگسالان نبود. نوجوانان و دانش آموزان نیز در این میان با هیجان خود را با این روند تاریخی همراه می کردند. بر همین اساس هم دانش آموزان، مدارس را تعطیل کردند و در صبح روز 13 آبان 1357 به سوی دانشگاه تهران رهسپار شدند. هدف آنها رساندن صدای اعتراض خود از مشهورترین دانشگاه ایران بود.
اگر به ورق زدن کتاب های تاریخی بانک کتاب بهار ادامه دهیم به تصویر کامل تری می رسیم. در ساعت یازده صبح ماموران برای خاموش کردن و پراکندن مردم، ابتدا چند گلوله گاز اشک آور به سوی مردم اجتماع کرده پرتاب کردند. مردم با اینکه راه نفسشان بسته شده بود، پا برجا ماندند و صدای شان هم رساتر شد. آنها پا پس نکشیدند. نیروهای امنیتی نیز دست به اسلحه بردند و به سوی مردم آتش گشودند. در اثر این تیراندازی پنجاه و شش نفر به شهادت رسیدند. تعداد مجروحان به صدها تن می رسید.