تحلیل، معرفی و خلاصه کتاب ملت عشق
مطالعه خلاصه کتاب های معروف دارای مزایای زیادی برای مخاطبین است. با مطالعه خلاصه کتاب های معروف می توانید در مورد مبحث کلی کتاب اطلاعات مفیدی را بدست آورید. ملت عشق جزو کتاب های پرفروش در کشور ایران و ترکیه می باشد. نویسنده این کتاب جالب الیف شافاک است. قبل از منتشر شدن این کتاب در کشور ایران کمتر کسی نویسنده این کتاب معروف را می شناخت. کتاب ملت عشق جزو کتاب های عارفانه به شمار می رود. نویسنده کتاب را به صورت رفت و برگشت های پی در پی بین زمان حال و گذشته نوشته است. این کتاب به خوانندگان ثابت می کند که درک زندگی ورای مکان، زمان، سن و سال است.
شخصیت اصلی و جذاب این کتاب شمس تبریزی است. ما در یادداشت های مربوط به “معرفی کتاب هایی درباره شمس تبریزی” چندین کتاب در مورد وی معرفی کردیم که مطالعه هر یک از این کتاب ها برای شناخت شخصیت این فرد برجسته مفید هستند.
خلاصه کتاب ملت عشق
داستان زیبای ملت عشق در دو خط زمانی مختلف اتفاق افتاده است. اولین روایت در قرن هفتم هجری و در قونیه دنبال می شود. در این زمان مولانا به عنوان یک عالم بزرگ در بین مردم شهر قونیه شناخته می شد. مردم و طبقه حاکم برای مولانا احترام زیادی قائل بودند. از طرف دیگر شمس که اصلی ترین شخصیت این داستان است در آستانه چهل سالگی بر این باور است که به زودی از دنیا می رود. در نتیجه تصمیم می گیرد که چهل قانون عشقی که در طول زندگی اش درک کرده است را برای یک فرد مورد اعتماد بازگو نماید. دیدار بین صوفی و عالم و کلیه ماجراهایی که در این کتاب نوشته شده اند تا آخر داستان مخاطب را درگیر می کنند.
دومین روایتی که در کتاب ملت عشق نوشته شده است مربوط به 14 قرن بعد است که در بوستون آمریکا اتفاق افتاده است. شخصیت اصلی این روایت اللا روبینشتاین می باشد که در آستانه چهل سالگی ویراستاری کتاب جذاب ملت عشق را برعهده گرفته است. زندگی اللا درگیر روزمرگی و رخوت است. جنبه های متفاوت زندگی وی با مشکلات زیادی روبرو است. اللا بعد از ویراستاری کتاب ملت عشق که به کتاب ” چهل قانون عشق ” نیز معروف است به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد. در نتیجه زندگی او نیز به کلی تغییر می کند و تحت تاثیر این کتاب قرار می گیرد.
الیف شاکاف در زمان انجام ویراستاری کتاب ملت عشق دو روایت مذکور را به صورت رفت و برگشتی و به شکل کاملا ماهرانه به یکدیگر پیوند می دهد. پیوند دو زمان به صورتی انجام شده است که خواننده نیز کمتر متوجه تغییر زمان می شود.
در کتاب ملت عشق محور اصلی داستان این است که عشق می تواند در هر زمان و مکانی بدون هیچ کم و کاستی زیر زندگی کسی را رو کند. الیف شاکاف در این کتاب از یک تغییر اساسی صحبت می کند که عشق باعث این تغییر در زندگی انسان ها می شود.
جایگاه کتاب ملت عشق در ترکیه و ایران
و اما ملت عشق نامی است که در کشور ایران برای کتاب معروف الیف شاکاف متداول شده است. در کشور ترکیه نیز این کتاب به عنوان چهل قانون عشق معروف است. این کتاب جذاب در سال 2010 به صورت زبان ترکی و انگلیسی منتشر شد.
کتاب ملت عشق بیشتر از 500 بار در کشور ترکیه تجدید چاپ شده است و این کتاب معروف به بیش از 30 زبان زنده ترجمه شده است. شایان ذکر است که کتاب زیبای ملت عشق با مفهوم جالبی که دارد توانسته است رکورد پرفروش ترین کتاب تاریخ در ترکیه را از آن خود کند.
بهترین ترجمه کتاب ملت عشق کدام است؟
در کشور ایران این کتاب معروف بیش از چند بار ترجمه شده است. از معروف ترین ترجمه های کتاب ملت عشق می توان به ترجمه ارسلان فصیحی از انتشارات ققنوس اشاره کرد. این کتاب با نام عشق توسط عفت دیبایی از انتشارات نیماژ ترجمه شده است. ترجمه دیگر این کتاب بانام چهل قانون عشق توسط راضیه عبدلی از انتشارات نشر روزگار انجام شده است.